Workshops

De workshops zijn een project van de Stichting Duurzaam Verder. Natuureducatie en voorlichting is een van de speerpunten van de stichting. Voor deze activiteiten kunnen wij altijd een beroep doen op de Slakkenman uit Rotterdam. De Slakkenman zet zich altijd geheel belangeloos in voor de Stichting Duurzaam Verder. Alle inkomsten uit de workshops en andere presentaties zijn voor de stichting en worden door de stichting aangewend om de activiteiten uit te breiden.

De Slakkenman – Regelmatig verzorg ik met de stichting de slakkenworkshops voor diverse doelgroepen. Wij hebben uit het hele continent van Afrika de grote reuzenslakken. Dit zijn bijzondere en vrij onbekende dieren. Stel je maar eens voor, slakken met een gewicht van 600- 700 gram!! met een schelphuis dat tot 20 cm kan worden. De slak zelf is dan uiteraard nog groter.
Naar de workshops nemen wij altijd een mooie verzameling Afrikaanse reuzenslakken mee van heel klein (enkele millimeters) tot heel groot. Ik vertel wat over de dieren en kan allerlei vragen beantwoorden. De dieren mogen ook worden beetgehouden. En dat is altijd wel een feest, dat is mijn ervaring met o.a. de workshops die ik geef aan kinderen in het kleuter en basis-onderwijs.

De slakkenworkshops

Voor wie
De slakkenworkshops zijn geschikt voor jong en oud en worden aangepast en geschikt gemaakt voor de doelgroep.
Zo komen wij o.a. op scholen, bij bedrijven, op kinderboerderijen, kinderfeestjes en open dagen van musea en instellingen voor natuureducatie.

Het (basis)onderwijs
Het enthousiasme van Dick de Slakkenman staat garant voor een leerzaam en vooral ook erg leuke en verrassende workshop met Afrikaanse reuzenslakken voor bijvoorbeeld kinderen uit het basisonderwijs.
De ervaring leert dat kinderen erg onder de indruk van leuke slakkenfeiten raken, maar natuurlijk vooral ook door de reuzenslakken zelf die vrolijk rondkruipen. Van klein (1 tot 2 cm) tot erg groot, zo’n 20 centimeter.
De meeste kinderen staan dan ook aan het eind van de workshop met een reuzenslak op de handjes en een grote smile op het gezicht.

De reuzenslakken
Wij nemen altijd een aantal dieren mee, van erg klein tot erg groot. De slakken kunnen worden bekeken van dichtbij en mogen altijd worden beetgehouden. Zo kan iedereen kennismaken met deze bijzondere en vriendelijke dieren.

De Kriebelbeesten workshop

Dick de Slakkenman heeft nog veel meer leuke en spannende dieren en diertjes. Er zijn wandelende takken en wandelende bladeren, kleine en hele grote reuzenmiljoenpoten, kevers en kleurrijke, overijverige pissebedden. En de slakken natuurlijk niet te vergeten!

De kosten
De kosten van een workshop bedraagt € 90,- per uur (met een minimum van 1,5 uur)
Een dagdeel (3 uur) kost € 245,-
Bij de workshops met de (soms snelle) kriebelbeesten is een tweede persoon gewenst. Kosten € 30,- per uur
De reiskostenvergoeding bedraagt € 35,- per uur reistijd (met een minimum van 1 uur) en € 0,30 per kilometer..

Meer informatie
U kunt contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.
E: info@deslakkenman.nl
M: 0623224508
Meer lezen over de slakkenworkshop op:
S: www.slakkenworkshop.nl
Meer over de Stichting Duurzaam Verder:
S: www.stichting-duurzaamverder.nl